Blogi


Superkuu

Ruislinnun laulu korvissani / tähkäpäiden päällä täysi kuu / kesäyön on onni omanani / kaskisavuun laaksot verhouu. 

Eino Leinon Nocturne-runossa kerrotaan kesästä ja täysikuusta. Pian tunnelma voi tosiaan ollakin jo ihan kesäistä, mikäli Iltalehteä (5.3.) on uskominen: ”Ikuinen marraskuu on kohta ohi: etelän lämpöaalto vyöryy Suomeen!” Joka tapauksessa katseet kannattaa kääntää taivaalle, nimittäin maanantai-iltana 9.3. täysikuu nousee erityisen kirkkaana ja kookkaana. Toivottavasti sääkin on selkeä.

Hauskana sattumana voidaan myös lisätä, että maanantai on tietysti nimenomaan kuun päivä. Vuonna 321 AD Roomassa keisari Konstantinus päätti lainata viikkoon kaldealaista kalenterinimistöä, joka perustui astrologiaan: maanantai – Lunedi – Kuun päivä, tiistai – Martedi – Marsin päivä, keskiviikko – Mercoledi – Merkuriuksen päivä jne. 

Täysikuu on siis maanantaina 9.3.2020 erityisen kirkas ja kookas. Tällaisia täysikuita sanotaan superkuiksi. 

Maaliskuun Kodikkaasti keittiössä -workshopissa la 14.3. klo 15 käsittelemme nimenomaan kuuta omalla kartalla. Tervetuloa mukaan. Varaa paikkasi


Kuu kiertää maata ellipsin muotoisella kiertoradalla. Kuu on siis välillä kauempana (apogeum) ja välillä lähempänä (perigeum) Maata. Kuu kiertää keskimäärin 384 000 km (357 000 km – 406 000 km) päässä maasta ja superkuun aikana se on ”vain” noin 363 000 km päässä meistä. Silloin kun kuu on kiertoradallaan kaikista lähimpänä maata ja vielä täysi, se näyttää maasta katsottuna todella suurelta ja kirkkaalta; kuu voi olla jopa 25% kirkkaampi ja 14% suurempi kuin tavallisesti. Siksi sitä kutsutaan superkuuksi. 

Astrologi keksi superkuun

Superkuu-käsitteen keksi astrologi Richard Nolle vuonna 1979, ja termi on jäänyt sittemmin elämään. Nolle julkaisi tuolloin ensimmäisen kerran käsitteen SuperMoon Horoscope-lehden artikkelissaan kuvaamaan uutta tai täysikuuta, joka tapahtuu Kuun ollessa kiertoradallaan lähimpänä Maata. SuperMoon oli Nollen mukaan arkikieleen sopivampi kuin astronomien virallisesti ilmiöstä käyttämä termi englanniksi perigee-syzygy of the Earth-Moon-Sun system.  

Superkuita on 4-6 vuodessa, eikä se ole muutenkaan erityisen harvinainen ilmiö, sillä noin joka neljästoista täysikuu on superkuu, mutta on se silti vaikuttavan näköinen! Tänä vuonna on jo ollut yksi superkuu helmikuussa 9.2. Täyssuperkuut ovat nyt maaliskuussa 9.3. ja huhtikuussa 8.4. ja uudetsuperkuut lokakuussa 16.10. ja marraskuussa 15.11.

Astronomeille superkuu on asia asioiden joukossa. Nolle sen sijaan laittaa ilmiölle paljonkin merkitystä ja painoarvoa. Hänen näkemyksensä mukaan täysikuuilmiöön liittyvät asiat ovat superkuun aikana supermerkittäviä. Ehkäpä näin blogin tasolla voidaan kysyä: miten nukut täysikuun aikaan yleensä? Entäpä superkuun aikaan? 

Maaliskuun Kodikkaasti keittiössä -workshop la 14.3. klo 15  aiheena KUU. Tapaamisiin Huvilassa
 Lue lisää Huvila Härän workshopeista


Milloin ihminen on vanha?

Helmikuun alussa Helsingin Sanomien Usko siskoa -palstalla kysyttiin: Milloin saan yhteiskunnan nimissä tulla vanhaksi?  Keskustelu jatkui HS:n mielipidepalstalla, kun Helena Kaartinen kommentoi edellä mainittua ja kysyi, milloin saa hellittää ja milloin saa hyvällä omallatunnolla vain olla.  

Kun pohdin asiaa omasta nuoruudestani käsin, muistan hyvin selvästi, että jo 40-vuotias oli todella ikäloppu, vaikka nykynäkemyksen mukaan 40 on uusi 20 eikä siis vanha ollenkaan. Viisikymppiset olivatkin jo lähestulkoon ikämääritysten ulkopuolella! Kuka siis on vanha ja milloin?

Viime viikolla lukion toisen luokan oppilaat heittäytyivät hetkeksi vanhoiksi. Vaikka iällisesti he ovatkin nuoria opiskelijoita, koulun kulttuurin kannalta he ovat vanhoja abien lähdettyä lukulomalle. Tokaluokkalaiset viettävät silloin ansaittua juhlapäivää ja pukeutuneina aikuismaisiin juhlapukuihin tanssivat vanhojentansseja. Koulun muut oppilaat ihailevat hyvin harjoiteltua cicapota ja unelmoivat omasta ”vanhuudestaan” muutamien vuosien kuluttua. 

Mitä ikä siis oikein tarkoittaa? Entä milloin olet vanha astrologisesti? 


Minua kiehtoo astrologian aikanäkemys jo siitäkin syystä, että voin näin tarkastella ikää ja aikaa biologisten (kronologinen ikä) ja sosiaalisten (mitä minkäkin ikäisen kuuluu/ei kuulu tehdä) ikämääritysten ulkopuolelta. Astrologia on tarjonnut minulle monipuolisen ja joustavan menetelmän tarkastella aikaa ja ikää. 

Astrologiassa on useita aikamenetelmiä, mutta mielestäni yksi on ylitse muiden: edistetty kuunvaihekierto, joka kestää kerrallaan 30 vuotta. Se on jo riittävän pitkä henkilökohtainen elämänkaari tarkasteltavaksi. Olen jalostanut tästä menetelmästä Personal Life Span -metodin (PLS), josta kerron tarkemmin kirjassani Elämänkaariastrologiaa. Opi tulkitsemaan transiitteja (2015). 


Minkä ikäinen siis on vanha?

Sisko vastasi HS-palstalla esitettyyn kysymykseen: 

Taloustutkimus toteutti vuonna 2018 Eloisa ikä -kyselyn, jonka vastaajien mukaan vanhuus alkaa nykyisin vasta 74-vuotiaana. Kiinnostavaa kyllä, vanhuuden alaraja ilmoitettiin sitä korkeammaksi, mitä vanhempi oli vastaaja. Yli 80-vuotiaat arvioivat vanhuuden alaikärajaksi 81! Valtaosa kyselyyn vastanneista arveli pysyvänsä aktiivisena myös ikääntyneenä.

Valtionhallinnossa puolestaan määriteltiin ikääntyviksi ja ikääntyneiksi vuonna 1996, ja määritelmää käytetään edelleen (ks. esim.), seuraavasti: 

ikääntyviksi 45-55 -vuotiaat 

ikääntyneiksi yli 55-vuotiaat 

Ikäihmiset, vanhukset ja seniorit ovat jo työelämän ulkopuolella


Tätä tarkoittaa siis vanha ikä virallisten määritelmien mukaan.  Yli 55-vuotias on siis jo ikääntynyt, suomeksi vanha, vaikka itse vanhuus alkaa yli 70-vuotiaana.  Astrologisesti ”vanhuuden" voi kuitenkin kokea useamminkin. 


Olet vanha kerran 30 vuodessa

Personal Life Span -kaari on aika-asenne-elämänkaari, ja se määrittyy henkilökohtaisesti eikä iän mukaan. Sen mukaan ikä ei ole vain numero, vaan se on asenne ja prosessi, joka uusiutuu 30 vuoden välein. Uusi PLS voi alkaa yhtä hyvin 18-, 28- kuin 35-, 44- tai 52-vuotiaanakin. Personal Life Span määrittyy henkilökohtaisen astrologisen kartan eikä esimerkiksi syntymävuoden mukaan. Siten kolmekymppinen ja seitsemänkymppinen voivat hyvinkin olla samanikäisiä PLS-näkökulmasta.


PLS-kaaressa on kolme asennevaihetta:

Uuden elämän alku, nuoruus, jolloin on aika hankkia resursseja ja kokemuksia

Aikuistuminen, jolloin on aika alkaa huomata, miten hankittuja resursseja voi hyödyntää

Vanhuus, jolloin on aika luopua ja jättää henkistä perintöä ja hiljaista tietoa kentälle


Kunnes tämä kaikki taas alkaa alusta, tietysti aiempien kokemusten rikastamana. Toisin sanoen, 30-vuotinen PLS-kaari on ideoiden ja aika-asenteiden elinkaari, jonka alussa on tärkeää aloittaa ja luoda uutta elämää, keskivälissä hyödyntää ja jalostaa hankittuja resursseja ja lopuksi – kuten vanhat ihmiset – jakaa omaa kokemusta muille sekä alkaa jo raivata tietä uudelle alulle esimerkiksi tekemällä perustavanlaatuinen siivous. 

Sosiaalisten ikämääritysten purkaminen

Kun ikää tarkastellaan tällä tavoin aika-asennenäkökulmasta, voidaan 60-vuotiaalle ehdottaa suhtautumista elämään teiniasenteella tai parikymppinen voi hyvinkin olla jo mummovaiheessa! Personal Life Span tarjoaa loistavan mahdollisuuden purkaa sosiaalisen ikämääritysten kautta tulevia odotuksia ja suhtautua ikään ja aikaan uudella tavalla. Eiväthän biologinen ikäsi ja kokemuksesi mihinkään häviä, mutta tämänhetkiseen asenneilmastoon saat näin tuoreita ajatuksia. 

Minkä ikäinen sinä olet asennetasolla? Missä PLS-vaiheessa olet? Tule selvittämään sitä ja muita aika-asennevalttejasi astrologisiin analyyseihimme.

-Maarit


Takaisin parrasvaloihin

Se on jo helmikuu ja pimeys alkaa kohta väistyä. Talvipäivänseisauksesta päivä on pidentynyt jo 2 tuntia 10 minuuttia. Enää 11 tuntia 16 minuuttia juhannukseen. Tuntuuko, että aika juoksee? 

Aika on kyllä varsin mielenkiintoinen asia. Yhtäältä se on itsestäänselvyys, jota emme paljon ajattele. Aika kuluu itsestään ja me sen mukana; aamulla töihin, päivällä lounaalle ja illaksi kotiin. Toisaalta aika on varsin demokraattista. Jokaisella on täsmälleen ne samat 24 tuntia vuorokaudessa ja uuteen vuoden periodiin astutaan aina syntymäpäivänä. Kukin meistä on vuorollaan lapsi ja aikuinen, nuori ja vanha. 

Aikaa on tutkittukin iät ajat esimerkiksi pohtimalla, onko aika lineaarista, jossa ajankuva esittäytyy idealla mennyt – nyt – tuleva vai syklistä, jota esimerkiksi vuoden kierto erilaisine vuodenaikoineen edustaa vai kenties episodista, jonka mukaan aikaa ei voi mitata, sen voi ainoastaan kokea. Astrologisesti aika on syklineaarista, epäsäännöllisen säännöllistä spiraalikiertoa, eräänlaista kronoksen (ajan määrä) ja kairoksen (ajan laatu, kokemus) yhdistelmää. 


Jupiter-periodi on paluu parrasvaloihin -aikaa. Jupiterin koko kausi kestää 12 vuotta, joten aikaa oman unelman toteuttamiseen on runsaasti. Kenen on nyt aika astua takaisin parrasvaloihin? Lue lisää. 

Kauris

Kauriiden hetki loistaa ja tulla esiin on juuri nyt. Olet tänä vuonna aloittamassa uutta 12 vuoden kierrosta. Mikä siis tekisi sinut onnelliseksi yli kymmeneksi vuodeksi? Minkälaiset asiat nostaisivat elämäsi ja ideasi aivan uudelle tasolle? Mitä tarvitset, jotta saat omat projektisi kukoistamaan? Pidä silmäsi avoinna ja tartu tilaisuuteen, kun sellainen osuu kohdalle. 

Jousimies

Kertaa kuluneen noin vuoden tapahtumat. Minkälaiset asiat tekivät sinuun vaikutuksen vuonna 2019? Minkälaisiin tilaisuuksiin tartuit? Ja myös, mistä unelmoit? Moni uusi idea lähtee unelmista ja tänä vuonna kannattaa alkaa tarttua toden teolla niihin ideoihin, joissa viime vuonna oli sitä kuuluisaa ”joskus tuotakin olisi kiva tehdä” -tunnelmaa. Nyt alkaa olla se ”joskus”-aika.

Skorpioni

Sinun Carpe diem -vuotesi oli 2018 (loka 2017 – marras 2018). Olet jo ehtinyt hivenen sulatella asioita, jotka nousivat esiin pari vuotta sitten. Mihin tulokseen olet tullut? Nyt on aika kehittää ideoita ja nostaa ne uudelle tasolle. Voitko esimerkiksi opiskella uusia asioita, joilla saat 2018-unelmasi uuteen nousuun?

Vaaka

Sinun Jupiter-vuotesi on ollut 2016 – 2017. Nyt on kulunut kolmisen vuotta menestyssyklisi aloituksesta ja on aika tehdä inventaario sekä päättää, mihin suuntaan viet projektiasi seuraavaksi. Istu siis alas ja ihan listaa itsellesi kolmen viime vuoden saavutuksesi. Käy läpi plussat ja miinukset ja tee valintoja, mihin haluat todella suunnata. 

Neitsyt

Käännä katseesi aikajaksoon elokuussa 2015 – elokuuhun 2016. Mitä olet saanut aikaan? Minkälaiset unelmat ovat saaneet tuulta siipiensä alle? Missä olet loistanut? Lisää nyt vauhtia, huomaa uudet mahdollisuudet ja ota isoja tiikerinloikkia tulevaisuuteesi.  

Leijona

Astrologinen lottovoitto rakennetaan kulloinkin 12 vuoden aikana, ja sinun carpe diem -aloituksestasi on jo viitisen vuotta. Käännä katseesi aikaan elokuu 2014 – elokuu 2015. Mitä suunnittelit? Miten olet kuluneiden vuosien aikana toteuttanut suunnitelmiasi? Vuonna 2020 on aikasi analysoida viiden kuluneen vuoden anti ja tehdä valintoja, mihin suuntaan haluat elämääsi lähteä jatkossa viemään. 

Rapu

Menestyssyklisi on parhaillaan puolivälissä, aloitusperiodistasi on jo kuutisen vuotta aikaa. Palaa ajatuksissasi heinäkuusta 2013 – heinäkuuhun 2014 ja kertaa, mitä pientä ja isoa alkoi elämässäsi silloin. Anna itsellesi tunnustusta etenkin siitä, miten olet voinut rakentaa itsellesi turvallisen perustan niin materiaalisesti kuin henkisestikin. Oletko jo saavuttanut jonkin itsellesi tärkeän tavoitteen?

Kaksonen

Muistele syntymäpäiviäsi kesiltä 2012 ja 2013. Miltä elämä tuntui silloin? Minkälaiset juhlat vietit? Minkälaisia uusia ideoita virittelit 2012 – 2013 aikana? Anna itsellesi tunnustusta kuluneista vuosista ja siitä, miten olet voinut tuottaa iloa ja hyvinvointia myös ympäristöösi. 

Härkä

Vieläkö vuosien 2011 – 2012 unelmat kantavat? Jos ne ovat päässeet unohtumaan, vuonna 2020 kannattaa kaivaa ne esiin ja jalostaa niistä jotain upeaa, kenties räväyttääkin kunnolla. Mikä siis oli tärkeää 2011 – 2012? Kuka teki sinuun vaikutuksen ja miksi? Minkälaisia asioita olet voinut toteuttaa kuluneiden vuosien aikana? Usko unelmiisi ja tee nyt vaikutus ympäristöösi. 

Oinas

Vuosi 2011 oli sinun. Minkälaisia uskaliaita irtiottoja uuteen suuntaan teit tuolloin? Niitä  kannattaa nyt analysoida. Tee yhteenveto uudistuksista, joita olet kyennyt toteuttamaan kuluneiden vuosien aikana ja keskity olennaiseen. Hio ne huippuunsa ja ole oman alasi ykkönen – jälleen kerran!

Kalat

Kymmenen vuotta aloituksesta. Miten koet 2010-luvun? Minkälaisia uusia aluevaltauksia olet tehnyt? Nyt on aika vielä kerran käydä läpi koko kierros alkaen noin vuodesta 2010. Tee ihan lista onnistumisistasi ja ole jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan – ja vaikket olisikaan, pyri tekemään tilanteesta otollinen. Pidä vaikka juhlat vuosikymmenen ja itsesi kunniaksi.

Vesimies

Sinun kulunut 12-vuotiskausi alkaa olla lopuillaan, ja on aika antaa aplodit villeille visioillesi ja upeille onnistumisillesi. Mihin siis tartuit 2009? Minkälaisia unelmia ja suunnitelmia olet voinut toteuttaa reilun kymmenen vuotta? Vuonna 2020 on aika tehdä yhteenveto ja paketoida kuluneen kauden anti sekä ottaa jo varaslähtöjä uuteen 12 vuoden kierrokseen. Unelmoi siis isosti!

Lue lisää transiiteista

Huvila Härkä MO-messuilla Finlandiatalolla 8.-9.2.2020 osasto 284 A. Tapaamisiin!

Osallistu arvontaan ja voita astrologinen analyysi (arvo 75 euroa)

Horoskooppimatkailua

Matkamessuviikonloppu. Oletko menossa?


Siinä missä yksi kiertää kaikki Euroopan taidemuseot ja kulttuuritapahtumat, toinen ravaa kisamatkoilla formulakaupungeissa. Mutta matkoissa voi olla myös astrologinen idea. Omia matkojani voisikin kutsua astrohistoriallisiksi, astroarkeologisiksi tai vaikkapa astrokulttuurisiksi. Esimerkiksi vuosina 2016-2018  olin töissä Dohassa, Qatarissa, mikä oli monella tavalla mahtavaa aikaa. Oleskelun kruunasi tietenkin se, että olin myös astrologian historiallisilla syntysijoilla; en ihan Mesopotamiassa ja Sumerissa, mutta riittävän lähellä!

Horoskooppimatkailua Euroopassa

Lähdetään seuraavaksi kierrokselle Eurooppaan, joka tarjoaa lukemattomasti mahdollisuuksia tutustua astrologian historiaan.

Moderni länsimainen astrologia lähti keskiajan jälkeen uuteen nousuun Marsilio Ficinon aloitteesta Firenzessä 1400-luvulla. Silloin italialainen renessanssinero käänsi kreikkalaisten tekstejä latinaksi ja levitti helleenistä kulttuuria Pohjois-Italiaan. Astrologian renessanssi alkoi. Yhä edelleen voit käydä tutustumassa Careggin huvilaan tai Cosimon palatsiin, ja nähdä sielusi silmillä oppineet keskustelemassa astrologiasta ja tieteestä koreilla käytävillä sekä hyvin hoidetuissa puutarhoissa. Mutta löytyy niitä paikkoja lähempääkin. Aloittakaamme naapurista, Ruotsista.

Tycho Brahe Hvenin saarella

Landskronan edustalta, Ruotsin lounaisrannikolta, pääset laivalla aiemmin Tanskalle kuuluneeseen saareen, Hveniin, joka tunnetaan Tycho Brahen kotisaarena. Tanskan kuningas Frederik II lahjoitti saaren Brahelle vuonna 1576 tähtitieteellisiä tutkimuksia varten. Brahe, joka toimi kuninkaan astrologisena neuvonantajana, rakennutti saaren keskiosaan, sen korkeimmalle kohdalle, oman observatorionsa ja Uranienborgin, renessanssityylisen linnan säntillisine puutarhoineen. Linna on jo tuhoutunut, mutta sen pohjapiirustukseen voit tutustua kävelemällä linnan muurin paikalle istutetun pensasaidan sisällä. Osa puutarhasta on restauroitu ja observatorio on säilytetty lähes ennallaan. Ajan patinan voit tuntea seetripuiden katveessa istuskellessasi, eikä itse Tycho Brahekaan ole kaukana; hän nimittäin tähyää tähtiä omalta paikaltaan. Patsas löytyy puutarhan vierestä. Saarella on myös tutustumisen arvoinen Tycho Brahe Museo, jossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. 

Tycho Brahe Hvenillä

Uranienborg

Johannes Kepler: Itävalta ja Graz

Astronomian isänä tunnettu Johannes Kepler puolestaan laski astrologisia karttoja eteläitävaltalaisessa pikkukaupungissa, Grazissa, 1500-luvun lopussa. Hänet tunnetaan astrologiassa etenkin aspektien kehittäjänä. Astronomisesti häntä on kiittäminen siitä, että tunnemme planeettojen radat nykyisin ellipseinä emmekä ympyröinä; hän nimittäin kehitti laskutavan planeettojen ratojen määrittämiseksi. Keplerin silloinen kotikaupunki tarjoaa kuitenkin hämmästyttävän vähän tutustumiskohteita suurmiehestä kiinnostuneille. Mutta löytyy Grazista jotakin. Suurin astrologinen ilonaihe kaupungissa on Keplerin kotitalon sisäpihalle perustettu puoleensavetävä ja tutustumisen arvoinen pikku ravintola, Kepler Keller. Johannes Kepler asui grazilaisine vaimoineen tietämän mukaan tämän kolmikerroksisen rakennuksen yläkerrassa, josta on oiva näkymä taivaalle. Illan pimetessä voit melkein kuulla Keplerin askeleet kivirappusissa, samalla kun iloiset ja puheliaat ravintolanomistajat kantavat herkkuja pöytään.

Prahan astrologinen kello

     

Kepler siirtyi vuonna 1600 Grazista Tycho Brahen assistentiksi tiedollisesti vilkkaaseen Prahaan, jossa astrologia on kaikkialla ja siihen törmää kaupungissa helposti. Keskellä kuhisevaa raatihuoneen toria valtava astrologinen kello esittää näytelmänsä tasatunnein. Tätä performanssia turistit tulevat joukoittain seuraamaan. Samalla voi tarkistaa auringon ja kuun senhetkiset astrologiset asemat suuresta kellotaulusta. Samantyylisiä kelloja on ympäri Eurooppaa; tutustu niihin matkoillasi esimerkiksi Strasbourgin katedraalissa ja Lyypekin, Rostockin sekä Gdanskin Mariankirkoissa ja vaikkapa Venetsiassa Pyhän Markuksen torilla. Lähimmän astrologisen kellon löydät Ruotsista, Lundin tuomiokirkosta, mutta on Suomessakin sellainen! Tietysti meillä horoskooppipuisto Huvila Härässä, manuaalisena. Kiipeämme parin päivän välein siirtämässä ulkokehän kuuta oikeaan merkkiin ja kuukausittain myös aurinkoa. Kuvan kellotaulun asemat ovat elokuulta, jolloin aurinko oli Leijonassa ja kuu Härässä.  Tervetuloa tutustumaan kesällä 2020 niin kelloon kuin muihinkin astrologisiin elämyksiin.               

Huvila Härän astrologinen kello

Huvila Härän horoskooppipuisto aukeaa jälleen muutaman kuukauden kuluttua. Virallisesti avaamme vappuna 1.5.2020, mutta seuraa sivuja, ehkäpä otamme varaslähdön. Soft opening jo huhtikuussa? Tänä kesänä mm. vietämme lehtihoroskoopin 90-vuotisjuhlaa. Näkemisiin Huvila Härässä!

Osallistu arvontaan ja voita astrologinen analyysi (arvo 75 euroa)

Anno Uranus

Odottamattomuuden, yllätysten ja täyskäännösten vuosi


Juuri kun britit alkoivat sisäistää Brexitin tuomia muutoksia jokapäiväiseen elämäänsä, yllättävä psykologinen pyörremyrsky mylläsi heidän arkensa uudelleen: MEGXIT otettiin vastaan tyrmistyneinä ja hämmästyneinä keskiviikkona 6. tammikuuta. Sussexin herttuapari tarjosi tämän vuoden alkuun odottamattoman yllätyksen ilmoittamalla, että he vetäytyvät kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja muuttavat perheineen Kanadaan. 

Kuninkaalliset ovat kaikista tabloid-otsikoistaan huolimatta arvostettuja, ihailtuja ja pidettyjä, joten ilmoitusta kutsuttiin sisällissodaksi ja se järkytti monarkiaa jopa enemmän kuin Iranin ohjusisku. Kuningatar Elizabeth II on antanut herttuaparille aikaa sopia yksityiskohdat palatsin kanssa ja selvittää roolinsa kuningashuoneessa tiistai-iltaan 14.1. mennessä. Sitä ennen herttuatar Meghan ja prinssi Harry ehtivät olla etusivun uutisena vielä moneen otteeseen.  

Exit, irtiotto ja Uranus

Astrologian kielellä kyse on Uranus-teemoista. Uranus edustaa juuri yllätyksiä, eroja, irtiottoja, täyskäännöksiä, odottamattomuutta ja vaikkapa henkilökohtaista oman elämän vallankumousta. Tästä näkökulmasta ei silti ole kovinkaan yllättävää, että juuri tällaisen psykologisen pyörremyrskyn keskelle ovat joutuneet herttuaparin läheiset: kuningatar Elizabeth II, prinssi Charles ja prinssi William. 


Kuningatar Elizabeth II

Uranus ylittää aurinkoa Härässä, kodin ja perheen alueella: täyskäännös perhesuhteissa

Prinssi Charles

Uranus ylittää kuuta Härässä, julkisuuden ja imagon alueella: täyskäännös julkisessa imagossa

Charlesin puolisolla, Camillalla Uranus kohdentuu imagoon Leijonassa: täyskäännös imagossa

Prinssi William

Uranus kodin alueella Härässä: täyskäännös perhesuhteissa

Williamin puolisolla, Catherinella Uranus on ylittämässä julkisuusaluetta Härässä: täyskäännös julkisessa imagossa


Arjen ilotulitusta Uranuksen kihelmöivässä pyörteessä

Mutta pitääkö Uranus-vaiheen olla aina shokeeraavaa tai järkyttävää? Ei toki, vaikka siitä taitaa saada raflaavimmat mediaotsikot. Kirjassa Venuksen suudelma (2010) kirjoitan parisuhteen anatomiasta ajassa ja olen valinnut kolme eri parisuhdevaihetta, joihin peilaan Uranus-aikaa: etsintä, liitto ja ero. 

Etsintävaihe – Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Jo roomalainen Ovidius tiesi, miten jännitys on kosiskelun serkku ja yllättävissä tilanteissa on suuret mahdollisuudet rakastua yllättäen, odottamatta ja kokea täyskäännöksen hurma. Ovidius kirjaa viettelysäännön näin: 

Rakkauden kipinä ei synny pelkästään itseluottamuksen ja ulkomuodon avulla, myös olosuhteet vaikuttavat. Tilanne ratkaisee. Intohimo herää ennen kaikkea tilanteessa ja paikassa, johon liittyy muutenkin paljon voimakkaita tunteita: teatterissa, hevoskilpailuissa, taistelupelien ja gladiaattoritaisteluiden aikana (B. Kast 2005: Rakkauden selitys). 

Liittovaihe - Miten hyvä liitto säilytetään? No, entä kun takana on yhteistä taivalta jo parikymmentä vuotta, miten silloin yllätyskuvion käy? Teoksessa Rakkauden pelisäännöt C. Carter-Scott kirjoittaa: 

Eläminen onnellisena päiviensä loppuun asti tarkoittaa parisuhteen pitämistä tuoreena ja elinvoimaisena. 

Kysynkin, voisiko olla mahdollista aloittaa uusi teinirakkausvaihe myös tutussa kumppanuudessa. Ainakin Uranus-kaudella sitä kannattaa kokeilla!

Erovaihe – Kun parisuhde keikkuu hermoromahduksen partaalla. Silloin kun suhde on lähes rotkon pohjalla, jotain on tosiaan tehtävä. Joskus ainoa vaihtoehto on pakata tavarat ja ottaa uusi suunta elämässä. 


Missä vaiheessa sinä olet keväällä 2020?

Tällä hetkellä täyskäännösuudistusten polttopisteessä ovat etenkin: 

20.4. – 2.5. syntyneet Härät

23.7. – 4.8. syntyneet Leijonat (ei ehkä yllätä, että Meghan on syntynyt 4.8.1981)

23.10. – 3.11. syntyneet Skorpionit

20. – 31.1. syntyneet Vesimiehet

Tarkempaa tarkastelua varten varaa aika astrologiseen aika-analyysiin

Helmikuun Kodikkaasti keittiössä -työpajan ajankohta on muuttunut: la 15.2. klo 15.
Aiheena: Astrologinen elämäkerta ja tulevaisuuden suunnittelu. Tervetuloa mukaan!

-Maarit

Lue lisää transiiteista 

Osallistu arvontaan ja voita astrologinen analyysi (arvo 75 euroa)

Uutta kohti?


Saturnus, Pluto ja Jupiter kohtaavat: tuloksellisen muutoksen vuosi?


Huvila Härän Horoskoopin Juhlavuosi 2020 alkaa Saturnuksen, Pluton ja Jupiterin merkeissä. Huvila Härän keittiössä puhutaan tästä astrologisesti laajasta ja vaativastakin aiheesta lauantaina 11.1., mutta mikset ottaisi varaslähtöä ja tutustuisi omaan SaturnusPlutoJupiter-vuoteesi jo vaikka saman tien? Otamme aurinkokartan avuksi. Aurinkokarttaa käytetään horoskooppien laatimisessa. 

Kun Saturnus, Pluto ja Jupiter kohtaavat, puhumme saavutuksista, jotka edellyttävät kovaa työtä ja totaalista sitoutumista. Uuden elämän perustus kannattaa tehdä nimenomaan perusteellisesti, jotta voi tavoitella korkealle. 

Saturnus merkitsee astrologiassa:

tavoitteellisuutta, raakaa työtä ja tuloksia

Pluto: 

voimaantumista tiukoissa tilanteissa, syväluotausta ja kompostointia

Jupiter: 

kasvua, onnistumisia ja rohkeutta

Huvila Härän juhlavuoden 2020 ensimmäisessä horoskoopissa kyse on juuri näistä. Mikä on siis horoskooppimerkkisi? Lue, mikä elämänalueesi hyötyy perkaamisesta ja kompostoinnista, jotta jotain uutta voi taas syntyä. Aloitamme tietenkin syntymäpäiväsankarista, Kauriista. 

Tavoitteena syvää ja kaunista

Kauris – syvä, merkityksellinen ja kaunis minä

On Uuden Sinän aika. Mutta jos olet toivonut muutosta elämääsi, tänä vuonna ei kannata odottaa kädet ristissä, että oma elämäsi uudistuu sinun tekemättä mitään. On aikasi tarttua tilaisuuteen ja vihdoin viimein siivota oman minäsi edusta, jotta saat raivattua tilaa uudelle. Aloita vaikka vaatekaapista!

Vesimies – syvä, merkityksellinen ja kaunis alitajunta

Älä jää vellomaan alitajuntasi saamien impulssien meren syvyyksiin, vaan nouse tietoisuuden aallon harjalle. Yhdistä kokemasi tunteet ja näkemäsi mielenmaisemat harmoniseksi kokonaisuudeksi ja jaa syvällinen voimaantumisesi ystäviesi kanssa. 

Kalat – syvä, merkityksellinen ja kaunis ystävyys

Uusi harrastus ja uudet verkostot. Kuulostele sosiaalista ilmapiiriä, uskaltaudu uusiin ryhmiin ja inspiroidu ajatuksista, joista et ehkä ole aiemmin kuullutkaan. Mikä tahansa ei tietenkään kelpaa, mutta etsiydy oman sosiaalisen laatikkosi ulkopuolellekin ja tuuleta ajatuksiasi. Koe ystävyys uudella tavalla. 

Oinas – syvä, merkityksellinen ja kaunis uramaine

Menneessä maailmassa maine saattoi mennä mutta kunnia kasvaa. Tänä päivänä tulisieluinen tapasi tehdä asioita muitta mutkitta voi kuitenkin aiheuttaa kulmakarvojen kohotuksia. Fiilaamalla ja höyläämällä turhia särmiä pois supliikistasi syntyy mitä eduskelpoisin tavoitteenasettaja.

Härkä – syvä, merkityksellinen ja kaunis elämänkatsomus

Uudista maailmankuvaasi. Astu omien ajatuskuvioittesi ulkopuolelle ja kuuntele myös vastakkaisia mielipiteitä. Lue Jussi Pullisen uusi kirja sosiaalisen median kuplista ja tarkastele analyyttisesti omia ajatuskupliasi. Jos maailmankatsomuksessasi on perattavaa, tee se rakentavasti ja tavoitteellisesti. 

Kaksonen – syvä, merkityksellinen ja kaunis taloustaju

Luo heti vuoden aluksi oman taloutesi huoneentaulu, johon listaat niin unelmasi, tavoitteesi kuin konkreetit toimesi oman taloutesi vakauttamiseksi, kasvattamiseksi ja kirkastamiseksi. Ota vaikka yhteys pankkiisi ja sovi saman tien neuvottelu varallisuutesi kasvattamiseksi. 

Rapu – syvä, merkityksellinen ja kaunis vuorovaikutus

Suhteet kasvattavat. Ole siis kuulolla ja kypsy uudella tavalla aikuiseksi. Esim. lapsesi voivat olla siinä iässä, että he haastavat sinut jokaisesta arkisen pienestä mielipiteestäsi. ”Älä ragee vaikka pränkätään”. Sen sijaan lue vaikka Kamalien Äitien selviytymisvinkit ja löydä oma powerisi. 

Leijona – syvä, merkityksellinen ja kaunis työarki

Työtapoja voit aina uudistaa. Onnistuneeseen lopputulokseen pääsemiseksi uusille oivalluksille on raivattava tilaa isolla luudalla. Turhat rutiinit turruttavat ja ruokkivat vain mielen apatiaa. Stilisoi siis systeemit selkeiksi, jotta arkinen ahertaminenkin voi olla loputtoman luovuutesi lähde. 

Neitsyt – syvä, merkityksellinen ja kaunis rakkaus

Mitä tunteet ovat? Nyt on aika ottaa selvää ja ehkä jopa altistaa sydämesi herkän intensiivisille tunteille, jolloin pääset tutustumaan myös itseesi paremmin. Mutta jos sosiaaliset suhteet eivät juuri nyt innosta, suuntaa syvällisesti sisimpääsi ja intensiivisten tunteiden alkulähteille luovuuden keinoin. 

Vaaka – syvä, merkityksellinen ja kaunis perusta

Konmaritus, suursiivous tai roinan raivaus, miksi haluat sitä kutsuakin. Siivoamalla ja remontoimalla syntyy arjen ja kodin uusi perusta. Nyt on aika järjestää kaapit, vintit ja kellarit. Ja ihan konkreettisesti löytää uutta selkeyttä elämään karsimalla tavaraa ja organisoimalla asioita. 

Skorpioni – syvä, merkityksellinen ja kaunis lähiympäristö

Piha siistiksi ja talon edusta kuntoon! Katso kotiasi naapurin silmin ja tee siitä juuri niin upea kuin olet aina halunnutkin. Jos jokin repsottaa, nyt on aika laittaa julkisivu kuntoon. Sama koskee myös lähisuhteita. 

Jousimies – syvä, merkityksellinen ja kaunis arvomaailma

Asioita ei ehkä voi muuttaa pelkän ajatuksen voimalla, vaan ihan sitä vanhaa kunnon konkretiaakin tarvitaan. Listaa aivan aluksi arvojesi TOP10. Onko tärkeysjärjestyksen huipulla raha, rakkaus, työ vai mikä? Sanoista tekoihin. Kun olet päässyt arvojesi ytimeen, toteuta arvomaailmaasi myös käytännössä. 

SaturnusPluto merkitsee myös luopumista ja rajauksia. Näistä teemoista jatketaan henkilökohtaisella tasolla viikon kuluttua lauantaina 11.1. Huvila Härän keittiössä, jossa tänä keväänä puhutaan horoskoopeista ja astrologiasta, tietysti kahvin ja kakun kera. Ensimmäinen ryhmä on jo melkein täynnä, mutta kaksi osallistujaa mahtuu vielä mukaan – tervetuloa!

Lue lisää transiiteista 

Osallistu arvontaan ja voita astrologinen analyysi (arvo 75 euroa)

Horoskooppi 90 v


Hyvää huomenta uuden vuosikymmenen ensimmäiseen aamuun - Horoskoopin juhlavuosi on alkanut. Onneksi olkoon 🎂💜

Aurinkomerkkiastrologian uusi elämä

90 vuotta sitten, elokuussa 1930 englantilainen astrologi R.H. Naylor tuli ”keksineeksi” lehtihoroskoopin, joka syntyessään hurmaannutti lukijansa, ja uusi genre alkoi valloittaa maailmaa. Viime aikoina tämä asia mainitaan lähes jokaisessa artikkelissa, jossa on käsitelty astrologian uutta, yllättävää suosiota, ks. esim. tämä artikkeli 

Huvila Härässä juhlitaan tänä vuonna horoskooppipuiston 17-vuotista taivalta horoskoopin 90-vuotisen mediahistorian rinnalla. Mutta mistä tässä ilmiössä oikein on kyse? Jokanaisen astrologiaa. Opi tekemään horoskooppeja -kirjassa (2013) kirjoitin näin:

”Horoskooppeja luetaan ääneen kahvipöydissä, niitä tiedustellaan uusilta tuttavuuksilta ja horoskooppipalsta löytyy lähes jokaisesta aikakauslehdestä – ja siihen on hyvä syy. Ne ovat hyvin suosittua lehden sisältöä, ja jos ne syystä tai toisesta joskus puuttuvat tai ovat muuten puutteelliset, pian alkaa lukijoilta virrata palautetta ja kritiikkiä.

Lehtien toimituksissa asia tiedetään hyvin. Ammattiastrologien lisäksi horoskooppeja ovat kirjoittaneet myös kesätoimittajat, copywriterit, toimitusharjoittelijat sekä lähes kuka tahansa, jolla kynä pysyy kädessä ja jolta tekstin kirjoittaminen sujuu. Kysehän on ulkonaisesti vain kahdentoista kohdan typologiasta. Karkeasti määritellen kirjoittamalla jokaiselle jotain hiukan erilaista, syntyy horoskooppi.

Ammattilainen käyttää kuitenkin horoskoopin laatimisessa astrologisia menetelmiä kuten planeettojen välisiä suhteita, transiitteja eli planeettaohituksia sekä perinteistä aurinkomerkkihuonejärjestelmää. Silti horoskooppi voi parhaimmillaankin olla vain ikkuna astrologiaan. Arkipäivän affirmaationa se käsittelee vain yhtä tekijää ja sitäkin suurella yleistyksellä.”

Astrologian uusi suosio parin viime vuoden aikana on nostanut horoskoopit uudelle tasolle ja tuonut ne yhä laajemmin esiin. Niihin pääsee tutustumaan nyt yhä helpommin, kiitos teknologian. Se, mikä vaati aiemmin pitkän opiskelun, on nyt yleisellä tasolla vain yhden napin painalluksen päässä. Astrologia on uudistunut, ja niin ovat myös horoskoopit.

Tänä vuonna 2020 Huvila Härässä puhutaan siis horoskoopeista ja kaikesta niiden ympärillä 😊 Kesän juhlanäyttely käsittelee horoskoopin 90-vuotista historiaa, kevään aikana näillä sivuillamme pääset tutustumaan siihen, mitä ne oikein ovat ja miten niitä laaditaan. Huvila Härän keittiössä puhutaan kevään aikana astrologiasta ja horoskoopeista – ja tietysti, mitä ne tarkoittavat sinun kartallasi. Tule mukaan!

Sydämellisesti tervetuloa 💜 Nähdään Huvilassa

upeaa uutta vuotta 2020 💫

- Maarit 

Osallistu arvontaan ja voita astrologinen analyysi (arvo 75 euroa)


© Huvila Härkä 2020