Hullu rakkaus

Pluto-vaihe tarjoaa intensiivisiä syvyyssukelluksia rakkauteen. Tällaisena aikana rakkaus voi tuntua villiltä ja järkeä pakoilevalta tunnevyöryltä. Hannele Törrönen kirjoittaa kirjassaan Hullu rakkaus (2009), miltä tuntuu tulla rakkauden runtelemaksi.

hullurakkaus2

Jokainen hullun rakkauden läpikäynyt tietää, mistä Törrönen puhuu. Hän määrittelee sen sanoilla: ”Hullu rakkaus on voinut leimahtaa niin erityisessä elämäntilanteessa ja hillittömässä kaipuussa, että se perustuu kiihkeään tunnevyöryyn, joka ei kasva ja kehity kahden aikuisen kumppanuudeksi. Siihen ei löydy turvallisia raameja. Pari jää tarpomaan tunteiden suohon.” Samalla hän kuitenkin kehottaa ymmärtämään nimenomaan näiden tunteiden arvon, koska ne on koettu, ne ovat totta. Ja arvo on myös sillä, että ne on kohdattu ja koettu silloisen rakkaan kanssa. Myös sitä voi arvostaa ja siten myös tätä henkilöä, jota on silloin rakastanut.

Siinä vaiheessa, kun tiedät, ettei villistä, hullusta, elämää suuremmasta rakkaudesta tullutkaan vuosisadan rakkaustarina eikä Elämää Suurempi Parisuhde, ymmärrät, että siitä on irrottauduttava. Voit huomata samalla, ettei siitä pääsekään niin vain irti. Hullu rakkaus ei tunne älyllisiä perusteluja, eikä sitä sanoilla selitetä. Se ei ymmärrä loogista ajattelua eikä varsinkaan ystävien neuvoja. Hullu rakkaus on kehon kiihkoa niin huippuhetkinä kuin eron alhossakin. Yön loputtomina tunteina näpyttelet sen vihoviimeisen viestin sinut jättäneelle, vaikka lukuisissa lupauksissasi itsellesi vannoit, ettet enää koskaan, milloinkaan, missään tilanteessa ota häneen yhteyttä. Sitten huomaat, että näitä tekstiviestejä on lähtenyt jo kokonainen tusina, eikä se jää siihenkään. Kun hullu rakkaus on iskenyt, pää ja sydän eivät vain toimi samassa tilassa. Siinä missä täysin tiedostat toimivasi päättömästi ja suorastaan järjettömästi, kehosi huutaa ja janoaa hullun rakkautesi kohdetta.

Irti hullusta rakkaudesta: Uusi Sinä

Pluto-periodin hullun rakkauden eroprosessi on parhaimmillaan kasvua uudeksi sinäksi. Se on minuuden ja rakkauden kompostointia, jossa hajottajat on ensin päästettävä tunteiden tunkioon, jotta uusi verso voi jossain vaiheessa alkaa kasvunsa. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että se minä ja se rakkaus, jonka raivoisa rakkaus sai aikaan, olisi tuhottava. Päinvastoin, on tärkeää saada sisällytettyä se uudella tavalla itseen, eheytyä voimavaraksi, uuden minän iduksi. Hullu rakkaus on alkuvoima, joka on sytyttänyt uuden minän kaipuun. Nyt on tärkeää luoda siitä jotain uutta eli Uusi Sinä.

Aina suhteesta irrottautuminen on haaste, mutta kun suhde on ollut totaalinen, irrottautuminen ja tiiviin, täydellisen emotionaalisen yhteyden purkaminen on erityisen vaativa kokemus. Yhden resepti tähän on työ, johon voi hukuttaa suuren energialatauksensa, toinen purkaa tunteiden tulppaa harrastuksissa. Pyri löytämään turvallisia foorumeita sille läpitunkevalle tunteelle, joka vaatii takaisin viettien valtakuntaan. Kaiken voi aloittaa hyvin pienestäkin.

Hullun rakkauden kaudet

Milloin sinulla on ollut hullun rakkauden aika? Tee aikamatka rakkaussuhteittesi historiaan ja analysoi, koitko hullun rakkauden alla mainittuina periodeina. Ja mikäli koit, minkälainen elämänmuutos siitä seurasi ja miten se on muokannut sinusta sen, joka olet nyt.

1983 – 1987
• lokakuun Skorpionit, tammikuun Vesimiehet, huhtikuun Härät ja heinäkuun Leijonat

1988 – 1994
• marraskuun Skorpionit, helmikuun Vesimiehet, toukokuun Härät ja elokuun Leijonat

1995 – 1999
• marraskuun Jousimiehet, helmikuun Kalat, toukokuun Kaksoset ja elokuun Neitsyet

2000 – 2007
• joulukuun Jousimiehet, maaliskuun Kalat, kesäkuun Kaksoset ja syyskuun Neitsyet

2008 – 2012
• joulukuun Kauriit, maaliskuun Oinaat, kesäkuun Ravut ja syyskuun Vaa’at

2013 – 2024
• tammikuun Kauriit, huhtikuun Oinaat, heinäkuun Ravut ja lokakuun Vaa’at


Haluatko selvitää tarkemmin omia rakkausvaiheitasi? Varaa aika astrologiseen analyysiin.

Terv. Maarit